Volledig scherm
Deelnemers aan Maashorst op díe Fiets kruisen elkaar in het buitengebied. © Maarten van den Hurk / BD

Maashorst Op díe Fiets: 'Kijk eens, hier is mooi Brabant'

NISTELRODE/OSS - Bijna negenhonderd liefhebbers zijn zondag op de fiets gestapt voor 'Maashorst Op díe Fiets'. De circa 45 kilometer lange tocht voert hen langs veertien bedrijven en organisaties die zich verbonden voelen met de Maashorst.

Volledig scherm
Drukte bij de stempelpost van Landerij VanTosse. © Maarten van den Hurk / BD

Landerij VanTosse aan de zuidrand van Oss is één van de halteplaatsen. Aan het einde van de zondagochtend stappen tientallen bezoekers er af. Enkelen komen alleen een letter -  de T -  halen op de stempelkaart die aan het einde van de tocht kans geeft op een prijs.  Maar velen grijpen de gelegenheid aan voor een kijkje in de kweek- en moestuin, een kopje koffie of wat proviand uit de eigen fietstas.
Snuffelen bij initiatieven als VanTosse is  óók een doel van de fietstocht. Die is opgezet door Maashorst Events dat weer veerbonden is met de Maashorst Betrokken Ondernemers. Dit groeiende verband heeft inmiddels ruim honderd leden in de vier gemeenten Uden, Landerd, Bernheze en Oss. 

Bij Geffen

Vorig jaar ging de fietstocht door de zuidoostelijke helft van de Maashorstregio, nu door de noordwestelijke. De route voert via Slabroek en Schaijk tot bij Geffen en Vinkel.

Volledig scherm
Deelnemers met een verse stempel, bij bijenhuis Ecopoll in Geffen. © Maarten van den Hurk / BD

Imkerij en bijenteeltmuseum Ecopoll in Geffen, deze zondag zowel start- als halteplaats, ligt zo ongeveer het verst van natuurgebied de Maashorst af maar voelt zich er zeer verbonden mee. Thea Schuurmans: ,,We willen er allemaal iets van maken, dat proef je echt bij deze groep ondernemers. Het mooist vind ik dat er ook steeds meer verbinding komt tussen de Maashorst en de Maasmeanders. Zoals met de onlangs uitgegeven fietskaart. Dat we in dit gebied met zijn allen steeds vaker zeggen: Kijk eens, hier is mooi Brabant.''