Volledig scherm
© Theo Giele

Maaspontje Batenburg-Demen kent uitzonderlijke groeistuipen

DEMEN - De fiets- en voetveren in de wijde regio hebben een topjaar gedraaid. Tot verrassing van het recreatieschap Uiterwaarde - dat de tien pontjes exploiteert - was 2016 een recordjaar.

In juni kon er door een hoog waterpeil van de rivier nauwelijks worden gevaren. Daarnaast waren vooral juli en augustus geen topmaanden wat weersomstandigheden betreft, uiteraard wel gevolgd door de extreem fraaie septembermaand. Met dit aftrek- en optelsommetje had Uiterwaarde gerekend op hooguit evenveel overzettingen als de 108.700 van vorig jaar. Tot verbazing van directeur Alex Kwakernaak lieten dit jaar maar liefst 114.600 passagiers zich overvaren. Een stijging van 5,5 procent; en dus opnieuw een recordjaar.

Uitzonderlijke groeistuipen had dit jaar het Maaspontje Batenburg-Demen. Het aantal overzettingen steeg van 12.400 naar 16.400. Kwakernaak dankt dat succes aan de nieuwe NS-wandelroute Land van Ravenstein. Op dezelfde rivier werd ook het fietsveertje Niftrik-Ravenstein een heel stuk populairder: dit jaar 12.700 cliënten (1.500 meer). Het Gouden Hampontje op de Maas zag de belangstelling iets terugzakken (4.400 overzettingen).