Volledig scherm
Marij van Heijster. © Mari van Rossem

Macharense fanfare Jong Leven zwaait dirigente muzikaal uit

MACHAREN/DEN BOSCH - Met een spetterend (bijna) slotconcert hebben de Macharense muzikanten van Jong Leven zondagmiddag afscheid genomen van hun Bossche dirigente Marij van Heijster.

Voor haar afzwaaiconcert, aangekondigd als ‘muzikale ontdekkingsreis’, had de dirigente collega-korpsen uit een brede regio uitgenodigd. DES uit Hedel opende het muzikale bal, gevolgd door Avondorkest St. Michael uit Sint-Michielsgestel. Na het eigen Jong Leven-optreden speelde de Jeroen Bosch Verkennersband uit Den Bosch tot aan de nazit. Daar vertelde de scheidende dirigente dat het tijd was voor weer iets nieuws: ‘Het is logisch dat de chemie na 10 jaar wat is uitgewerkt. Maar Macharen blijft trekken: met die Blazersklas gaan we lekker door.’

Marij van Heijster bleek 10 jaar geleden een vreemde eend in de bijt te zijn: ze was de eerste vrouwelijke dirigente in de regio. Onder haar leiding switchte de fanfare van meer traditioneel repertoire naar verrassend moderne nummers en kwam popmuziek in fanfarebewerking om de hoek kijken.

Komende dinsdagavond is het officiële afscheid van de muzikaal leidster die 10 jaar lang het dirigeerstokje voerde. Dan treedt ook de Blazersklas op waarvoor Marij in de nabije toekomst nog wekelijks naar de Macharense basisschool De Linde zal komen met onder meer haar echtgenoot Ruud.

Oss, Uden e.o.