Carola Ticheler van Nationale Nederlanden, Colette van Kaathoven en Marian Hermes-van Vliet (beiden van de fanfare).
Volledig scherm
Carola Ticheler van Nationale Nederlanden, Colette van Kaathoven en Marian Hermes-van Vliet (beiden van de fanfare). © Mari van Rossem

Macharense fanfare krijgt cheque van 2500 euro

MACHAREN – Tussen bekende Zuid-Amerikaanse golden-oldies-deuntjes door kreeg de Macharense fanfare Jong Leven zondagmiddag een cheque van maar liefst 2500 euro. Een presentje van Nationale Nederlanden in het kader van de Facebook-actie ‘Alles en iedereen verdient een mooie oude dag’ van deze financiële dienstverlener.

Het was Colette van Kaathoven, altsaxofoniste bij Jong Leven, die haar muziekvereniging aanmeldde bij Nationale Nederlanden. “Het bedrag dat bij de prijs hoort, gaat met de muziek mee”, zo grapte ze bij de aanmelding op Facebook. Het idee was namelijk om het geldbedrag te besteden aan nieuwe kleding: een nieuw tuniek voor het hele gezelschap. “Niet meer zo’n oubollig pak waar we in het verleden vaak in moesten spelen”, vulde Marian Hermes-van Vliet, pr-dame bij Jong Leven, aan.

De donatie, die Carola Ticheler-Snabel van Nationale Nederlanden hoogstpersoonlijk tijdens het gezamenlijke buitenconcert van Jong Leven en de Megense harmonie kwam afleveren, is onderdeel van een in 2013 gestarte campagne. Hierin wordt gewezen op het belang van een goede oudedagsvoorziening. “Ook een vereniging als Jong Leven, die vanaf de oprichting in 1966 actief in dit dorp is en ermee onlosmakelijk verbonden is, verdient een extraatje. De fanfare is medebepalend voor de sfeer in deze kleine gemeenschap en dus een terechte zevende maandwinnaar.”