Volledig scherm
Beide jubilerende koorleden in de Macharense parochiekerk. © Mari van Rossem

Macharense parochie eert twee jubilerende koorleden uit Oijen

MACHAREN - De Macharense parochie van Sint Petrus Banden eerde zondagochtend twee jubilerende koorleden. Op de eerste adventszondag vierde het gemengd koor de jaarlijkse Caeciliadag en zette Annie van de Geer-Lepoutre (83) en Willy van der Riet (77) in het zonnetje.

Opmerkelijk is dat Annie en Willy als Oijenaren allebei jarenlang bij het Macharense koor zingen. Zo'n 31 jaar geleden stapte een groot deel van het toenmalige Oijense koor na een meningsverschil over naar buurdorp Macharen. Waar Annie in totaal 40 jaar koorlid is, zingt Willy ‘pas’ 12,5 jaar in Macharen. ,,In 1970 ben ik bij het Oijense koor begonnen; daarna ben ik er een tijdje uit geweest, in verband met werk. Toen een koorlid op zijn sterfbed lag en vroeg of ik hem wilde opvolgen, ben ik weer begonnen", aldus Willy. Annie was vooral verheugd over het feit dat haar kinderen en kleinkinderen de jubileummis bijwoonden. ,,En ik zag vanaf het koor ook nog mijn zus zitten. Hartverwarmend allemaal."

Beide jubilarissen ontvingen oorkondes van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging, de organisatie ter bevordering van de rooms-katholiek kerkmuziek.

Oss, Uden e.o.