Volledig scherm
De vermoedelijke route van de Osse doorrijder © Brabants Dagblad

Man (39) opgepakt in zaak doorrijder Oss, busje gevonden in Gelderland

OSS – De politie heeft dinsdag een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg (Utrecht) opgepakt, die vermoedelijk betrokken is geweest bij de ernstige aanrijding in de nieuwjaarsnacht in Oss. Het bestelbusje waarin hij reed, werd dinsdagochtend vroeg gevonden op een camping in het Gelderse Stroe, zo meldt de politie aan het Brabants Dagblad.

Het onderzoeksteam is er zeker van dat dit de bestelbus is die in de nieuwjaarsnacht betrokken is geweest bij een ernstige aanrijding in Oss. Hij ziet er hetzelfde uit als de bus die op camerabeelden te zien is, en aan de buitenkant zit schade die veroorzaakt moet zijn door de aanrijding.

ZIE OOK: Eigenaar busje woonde 'als enige gast' op camping De Meidoorn: 'Ik ben niet zo blij met hem'

Nieuwe informatie

De bus werd gevonden na 'nieuwe informatie' die maandagavond bij het onderzoeksteam is binnengekomen. Vermoedelijk gebeurde dat nadat de vader van het slachtoffer schokkende beelden van de aanrijding online zette. 

Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoeken de bus op verdere sporen.

ZIE OOK: Massale reacties en half miljoen views heftige beelden Osse doorrijder: 'Ik geloof niet wat ik zie'

Aanhouding

Op dezelfde dag van de vondst van het busje  - dinsdagmiddag rond het middaguur - meldde een man uit Driebergen-Rijsenburg zich op het politiebureau in Oss. Hij legde een verklaring af, waarna hij is gearresteerd.

Wat zijn exacte rol is geweest, wordt nu onderzocht. De politie kan alleen kwijt dat hij vanwege een 'aantal verdachte omstandigheden' is opgepakt.

Het is dus nog niet duidelijk of de man daadwerkelijk achter het stuur zat, of mogelijk een bijrijder was. De man wordt dinsdagavond nog verder verhoord.

Tekst gaat verder onder deze video

Blij

,,Ik ben echt zo blij met dit nieuws", vertelt Antoine van den Bergh, de vader van het 28-jarige slachtoffer in Oss. Hij is de afgelopen dagen met niets anders bezig geweest en heeft zijn dochter inmiddels het goede nieuws verteld.

Bij de ernstige aanrijding raakte in de nieuwjaarsnacht zijn dochter zwaargewond. De bestuurder van de bestelbus sleurde haar tientallen meters meer, overreed haar ter hoogte van een rotonde en liet haar vervolgens hulpeloos achter. Wonder boven wonder kan ze het allemaal nog navertellen.

ZIE OOK: Alwéér een doorrijder met nieuwjaar in Oss: wat bezielt mensen die doorrijden na een ongeluk?

Schokkende beelden

Omdat een arrestatie uitbleef, besloot Van den Bergh gisteren op eigen initiatief schokkende beelden vrij te geven van het drama. Dat leverde een hoop tips op.

De beelden van de ernstige aanrijding maken veel indruk. Te zien is hoe het slachtoffer op straat bukt om afgestoken vuurwerk op te ruimen. Dan verschijnt links in beeld uit het niets een bestelbus die de vrouw met hoge snelheid raakt.

ZIE OOK: Weer heftige beelden van doorrijder Oss naar buiten: familielid rent nog achter busje aan

Miljoen keer bekeken

Het slachtoffer vliegt door de lucht en maakt een enorme smak op het wegdek. Vervolgens wordt ze ter hoogte van de rotonde nog overreden door het busje.

De heftige video leidde al snel tot tienduizenden reacties. Het filmpje is inmiddels al bijna een miljoen keer bekeken.

Volg al het nieuws uit Brabant via de BD-nieuwsapp Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.