Man doodgeschoten in auto in Schaijk, gevonden door twee tieners op de fiets

VideoSCHAIJK - Onder een ecoduct aan de Rijksweg in Schaijk is donderdagmiddag rond 15.00 uur een man doodgeschoten. Hij zat in een auto, die geparkeerd stond op de parallelweg. Bij aankomst van de eerste hulpdiensten was de man nog zwaargewond. Medische hulp kon echter niet baten. Het slachtoffer overleed vrij snel daarna. 

Twee tienerjongens op de fiets zagen de zwaargewonde man rond 15.00 uur in de auto liggen en belden de politie. De auto stond geparkeerd op een parallelweg van de N-weg, onder ecoduct Maashorst.

Bij aankomst van de eerste hulpdiensten bleek de inzittende zwaargewond. Er werd een traumahelikopter opgeroepen om bijstand te verlenen, maar hulp kon niet meer baten. De man overleed al vrij snel. De politie is met veel mensen aanwezig en onderzoekt wat er is gebeurd. 

De recherche is met veel mensen aanwezig. Zij hebben volgens een woordvoerder al een vermoeden wie het slachtoffer is. Het is waarschijnlijk een bekende van de politie. Mogelijk wordt daar in de loop van de avond meer over bekend. 

Volledig scherm
Doodgeschoten man gevonden in auto in Schaijk. © Marco van den Broek - Marcofotografie

De schietpartij gebeurde aan de Munstraat, vlakbij de Rijksweg, die parallel aan de N324 loopt. Dat ligt in het buitengebied van Schaijk, dichtbij knooppunt Paalgraven. De omgeving van de auto is afgezet voor sporenonderzoek. Het viaduct is aan beide kanten afgeschermd met grote schermen. 

Het verkeer over de doorgaande Rijksweg, ook onder het ecoduct, kan gewoon doorrijden.

Kinderdagverblijf

Vlakbij de plaats van de schietpartij zit een kinderdagverblijf. Kinderen daar speelden rond 15.00 uur buiten, maar hebben er volgens een geschrokken begeleider niets van meegekregen. Ze spelen in een hofje, afgeschermd van de weg. Nadat medewerkers van het schietincident hoorden, hebben ze de kinderen voor de zekerheid wel naar binnengebracht. 

De politie-actie zorgt voor veel bekijks van automobilisten die over de Rijksweg rijden. Het verkeer vertraagt flink, wat in de avondspits voor een kijkersfile zorgt. 

Slachtofferhulp

De twee jongens die de man gevonden hebben, zijn inmiddels weer naar huis. Zij krijgen slachtofferhulp aangeboden. De politie gaat er vanuit dat de man beschoten is, vlak voor de jongens hem vonden. De recherche is nog op zoek naar meer getuigen. 

Volledig scherm
De plaats van de schietpartij, vlak naast knooppunt Paalgraven bij Schaijk. © Google Maps
Volledig scherm
Veel recherche bij de plaats waar een man is doodgeschoten in Schaijk. © Roy van der Lee
Volledig scherm
Doodgeschoten man gevonden in Schaijk. © Marco van den Broek - Marcofotografie
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement