Volledig scherm
stockbd rechtbank © Thinkstock

Man uit Berghem vrijgesproken van doorrijden na ongeval

BERGHEM - Een 67-jarige man uit Berghem is deze week door de politierechter vrijgesproken van de beschuldiging dat hij in Oss was weggereden na het veroorzaken van een aanrijding. De man verklaarde niets te hebben gemerkt van een aanrijding. De rechter geloofde hem.

De aanklacht luidde dat hij in Oss op een parkeerterrein bij het wegrijden een auto zou hebben hebben geraakt. ,,Zoiets voel je toch? Bovendien ben ik goed verzekerd dus ik zou geen reden hebben gehad om weg te rijden", zei de man. Een getuige verklaarde dat de aangereden auto zeker dertig centimeter van zijn plaats werd geduwd. 

De advocaat van de Berghemmenaar, Ted Kemper, haalde het hele verhaal in een klap onderuit: ,,De aangeefster zegt dat ze een groene auto heeft. In het dossier zie ik foto's van een blauwe met forse schade. Er is geen onderzoek gedaan naar de versheid van die schade. Bovendien is geen kenteken te zien, het kan dus elke willekeurige auto zijn. En er zijn geen stukken van de garage."

De officier van justitie eiste een geheel voorwaardelijke boete van vijfhonderd euro. Politierechter M. Hendriks vond zelfs dat te ver gaan. Zij vond het dossier ook onduidelijk en sprak de man vrij.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.