Volledig scherm
© Anita Steenbekkers

Marense diefjes stelen de show

MAREN-KESSEL - In een mooi gevulde zaal in de Nolder in Maren-Kessel hebben de leden van jeugdtoneelgroep Tussen de Schuifdeuren het publiek een genoeglijke zaterdagochtend bezorgd met het toneelstuk De jacht op de droomdieven.

Voorafgaand aan de uitvoering werd nog een rol gewisseld vanwege het uitvallen van een jonge speelsters door ziekte maar uiteindelijk heeft de jeugdgroep van maar liefst 19 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar het publiek meegenomen in het spannende avontuur waarbij in de nacht dromen van kinderen gestolen worden.

Lachwekkende achtervolging
Detectives Jansen en Fritsen zetten alles op alles om de kinderen hun dromen terug te bezorgen. Met een gewaagd plan en met hulp van de kinderen uit een tehuis, weten ze de droomdieven Sluwe Sjakie en Gladde Gerrit met hun gevaarlijke apparaat op het spoor te komen. Een lachwekkende achtervolging leidt naar het laboratorium van de geniale professor doctor Eigenheimer. Zijn waanzinnige plan om hun droomwereld over te nemen wordt verhinderd en de kinderen worden hun dromen terugbezorgd.

Gedoseerd souffleerwerk
De toneelgroep bracht het verhaal voor zowel de kinderen als de volwassenen vlot en duidelijk op het toneel en dankzij enig gedoseerd souffleerwerk kwamen alle spelers en speelsters goed uit de verf. Alle aanwezigen werden vermaakt met een mooie uitvoering met leuke toepasselijke kostuums op een prachtig decor.

De jacht op de droomdieven wordt zondagmiddag om 14.00 uur nog een keer opgevoerd.

Volledig scherm
De spelers gezamenlijk op de bühne © Anita Steenbekkers
Volledig scherm
Aan spanning en sensatie geen gebrek © Anita Steenbekkers

Oss, Uden e.o.