Volledig scherm
Margo Elemans. Foto: Jeroen Appels/Van Assendelft © FR076 Van Assendelft Fotografie

Margo Elemans vertrekt bij museum Jan Cunen in Oss

OSS - Zakelijk directeur Margo Elemans vertrekt per 1 maart bij Museum Jan Cunen in Oss. Volgens het museum is haar vertrek een logische stap nu 'de klus geklaard is'. Haar vertrek is opvallend, eind 2016 besloot het museumbestuur de samenwerking met Elemans voor onbepaalde tijd voort te zetten.

Elemans startte als interim-directeur in juni 2016 met het doel om samen met artistiek directeur Karin van Lieverloo het museum tot een nieuw hoogtepunt te brengen. Na de huidige tentoonstellingsreeks POWERVROUWEN die tot nu toe ruim 16.000 unieke bezoekers trok is voor Elemans dit doel bereikt, zo meldt het museum. Dat Margo Elemans nu vertrekt is toch opvallend. Het museumbestuur besloot eind 2016 de samenwerking met Elemans voor onbepaalde tijd te verlengen. De toevoeging interim verdween daarmee. 

Samenwerking

Elemans startte bij Museum Jan Cunen vanuit een interim-opdracht van haar adviesbureau Elemans Search & Advies. Onder haar leiding werden onder andere Café Cunen en Shop Cunen geopend waarin wordt samengewerkt met lokale food-producenten. Daarnaast werden samenwerkingen opgezet met ROC De Leijgraaf, Theater De Lievekamp en Van Gruijthuijsen Catering. Ook werd een nieuwe huisstijl geïntroduceerd en werd gewerkt aan een nationale positionering en de identiteit van Museum Jan Cunen.  

Margo Elemans is voor twee dagen in de week zakelijk directeur van Jan Cunen. De rest van de tijd werkt ze voor andere projecten, onder meer Talentencampus Oss, Agrifood Capital en 'Oss, de Innovatieve maakstad'. Voordat Margo Elemans als zakelijk directeur begon was Nurnaz Denis zakelijk directeur bij Museum Jan Cunen. Zij vertrok echter al na tien maanden, wegens een verschil van inzicht over de te voeren koers. Nurnaz Deniz gaf later aan dat ze als directeur van Jan Cunen niet de tijd en ruimte kreeg die ze nodig had om het museum in Oss naar een hoger plan te tillen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement