Volledig scherm
© ANP

Marijnissen staat open voor vluchtelingendeals met Afrika, eerder vond SP Turkije-deal 'smerig'

OSS - Lillian Marijnissen heeft in een interview aangegeven dat zij in principe openstaat voor vluchtelingendeals met Afrikaanse landen om de toestroom van vluchtelingen terug te dringen. De SP noemde eenzelfde deal met Turkije nog 'smerig'.

Het standpunt van Marijnissen komt naar voren in een interview met de Volkskrant. ,,Het zou toch idioot zijn als je daar niet voor bent? Ik bedoel, in principe wil je natuurlijk dat mensen in de regio worden opgevangen... Of wij instemmen met een vluchtelingendeal hangt af van de context."

Het huidige kabinet geeft aan dat deals met verschillende Afrikaanse landen in de maak zijn om vluchtelingen in de regio op te vangen. De deal die met Turkije werd gesloten om vluchtelingen uit Syrië op te vangen, dient daarbij als voorbeeld. Die deal werd door Emille Roemer, de voorganger van Marijnissen, zwaar bekritiseerd. De SP stemde tegen de deal die zij 'smerig' noemde en die volgens Roemer bedoeld was voor 'politici in nood' en niet voor 'mensen in nood'. 

Standpunt

De opmerkingen van Marijnissen zijn een verduidelijking op het huidige standpunt van de partij op het gebied van asielzoekers en vluchtelingen. Op de site van de partij valt weinig te lezen over eventuele deals met landen. Wel geeft de partij ook daar aan dat vluchtelingen bij voorkeur in de regio opgevangen moeten worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.