Maycrete-woningen aan de Oude Kerkstraat in Oss.
Volledig scherm
Maycrete-woningen aan de Oude Kerkstraat in Oss. © Google Street View

Maycrete-huisjes in Oss zijn niet monumentaal en kunnen te zijner tijd weg

OSS - De seniorenwoningen aan de Oude Kerkstraat en Watertorenstraat in Oss hebben hun oorspronkelijke waarden door renovaties verloren en komen daarom niet in aanmerking voor enige monumentale status. De gemeente zal daarom in de toekomst meewerken aan sloop en herontwikkeling van het gebied bij de oude watertoren. 

Dat staat te lezen in een brief die wethouder Johan van der Schoot aan de gemeenteraad stuurt. Die had de wethouder vorig jaar verzocht  te onderzoeken of de zogenaamde Maycrete-woningen kunnen worden behouden. Deze woningen zijn pal na de Tweede Wereldoorlog als noodwoningen gebouwd. BrabantWonen verhuurt de gelijkvloerse huisjes tegenwoordig met name aan ouderen. 

De wethouder weet dat een aantal mensen een emotionele band met de Maycrete-woningen heeft. 'Met BrabantWonen is daarom afgesproken dat de gemeente een ontwerper kan toevoegen aan het team dat te zijner tijd een bouwplan zal ontwikkelen en dat daarin verwezen wordt naar de Maycrete-woningen. Tevens is BrabantWonen bereid om na te gaan of een bouwblok gehandhaafd kan worden.'

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement