Volledig scherm
PREMIUM
Hier komen de windmolens tussen Den Bosch en Oss. © BD

Mega-windpark op initiatief van boeren in de polder: 'Beter zelf de regie te nemen dan afwachten'

OSS/DEN BOSCH - Als er ergens een plek in deze provincie is voor een groot windpark, dan is het in de polder tussen Oss en Den Bosch. ,,Als wij het niet zelf doen, wordt het straks voor ons gedaan."

De dunbevolkte en open polder tussen Oss en Den Bosch is een van de weinige plekken in Oost-Brabant die geschikt is voor grootschalige opwekking van windenergie. De polder stroomde tot de jaren dertig van de vorige eeuw met regelmaat vol Maaswater en wordt derhalve pas een halve eeuw permanent bewoond door met name veeboeren. Zij willen het gebied primair behouden voor agrarische bedrijvigheid, maar zien en passant brood in de duurzame energiemarkt. Windmolens nemen relatief weinig ruimte in beslag en leveren veel opbrengst.

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”