Volledig scherm
Alle kandidaten van Wie is het Mulleke in Megen. Staand met hoed: Tonny van Tongeren. © Wie is het Mulleke

Megenaren ontmaskeren Mulleke Tonny van Tongeren

MEGEN - Marieke van Druenen kroonde zich zondagavond laat tot winnaar van 'Wie is het Mulleke?' 2017. Zij wist na een weekeinde vol opdrachten het meest over de saboteur in de Megense variant van televisiespel 'Wie is de Mol?'. 

Volledig scherm
Deelnemers van Wie is het Mulleke voor slagerij Van de Camp in Megen. Mulleke Tonny van Tongeren staat als tweede van rechts. © Wie is het Mulleke?
Volledig scherm
Deelnemers van Wie is het Mulleke moesten in de Maas blijven zitten op de banaan. © Organisatie Wie is het Mulleke

De onthulling was in gemeenschapshuis Acropolis, daar kon kandidaat Tonny van Tongeren in een goed gevulde zaal  eindelijk onthullen dat hij hét Mulleke was. BD-correspondent Van Tongeren probeerde heel het weekeinde punten uit de pot te houden door opdrachten in de soep te laten lopen. Iets dat hem behoorlijk lukte.

'Wie is het Mulleke?' ging vrijdagavond van start met vijftien kandidaten, van wie er gedurende het spel steeds meer afvielen doordat ze in de testen te weinig wisten over het Mulleke. 

De deelnemers die overbleven, trokken dag en nacht met elkaar op en probeerden punten te verdienen met opdrachten. In de dik twintig spellen moesten kandidaten onder meer kanoën door de nonnengracht, de strijd aangaan met rugbyers en op een banaan blijven zitten in de Maas. Dat laatste lukte niemand en dat leidde tot hilariteit bij het publiek, dat bij veel spellen langs de kant stond. 

In de finale waren vier kandidaten én het Mulleke over. De vier finalisten hadden alle vier het vermoeden dat Van Tongeren de saboteur in hun midden was. Van Druenen trok dankzij de best ingevulde test aan het langste eind.

Oss, Uden e.o.