Volledig scherm
Merel van Lith © Anita Steenbekkers

Merel loopt in Megen 6425 euro bij elkaar voor Energy4All

MEGEN – De Marense Merel van Lith heeft zondagmiddag € 6425,35 bij elkaar gelopen voor Energy4All, de stichting die zich inzet om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen.

Merel liep hiervoor de halve Maasdijkmarathon van Oijen naar Megen, speciaal om geld in te zamelen voor haar oppaskindje Jenske van de Ven. "Jenske is net zeven geworden en komt uit Rosmalen. Zij lijdt aan een unieke vorm van dna-afwijkingen die op hun beurt weer een energiestofwisselingsziekte veroorzaken", aldus Merel.

“Kinderen met deze energiestofwisselingsziekte worden letterlijk doodmoe geboren en er is nog steeds geen medicijn tegen deze aandoening. Reden genoeg om mijn best te doen en die ruim 21 kilometer uit te lopen. De eerste 10 kilometer liep ik figuurlijk met twee vingers in de neus, dat verliep perfect", vertelt Merel. "Totdat ik de lange routes zonder publiek moest doorstaan, maar het prachtige en zeker ook emotionele onthaal aan de finish met natuurlijk Jenske, haar zus Lola en ouders en mijn vrienden en vriendinnen met een extra cheque van 250 euro, deed me dit gauw vergeten. Ik voelde me even een bekende Nederlander door zo’n schitterende binnenkomst."

Sponsorgeld
“De laatste periode heb ik niet meer op de rekening gekeken en was dan ook superblij en verrast met de prachtopbrengst. Wat een mooie dag! En wat een super mooie opbrengst! Allemaal voor die lieve Jenske!. Nu heel hard genieten met al mijn lieve vrienden en heel veel biertjes!”

“Fantastisch dat ze deze actie is begonnen. Daar ben ik hartstikke trots op”, zegt Gert-Jan van de Ven, de vader van Jenske.

Oss, Uden e.o.