Volledig scherm
Wijkcentrum D'n Iemhof in Oss.

'Met D'n Iemhof in Oss gaat het een richting op die mij bevalt'

OSS - Het begint ergens op te lijken met het nieuw- en verbouwplan voor wijkcentrum D’n Iemhof in Oss. Dat zegt stichtingvoorzitter Piet Linders, die al 5 jaar betrokken is bij het proces. ,,Er zit eindelijk wat schot in. We krijgen steeds meer een beeld van het waaraan en waaraf.”

In het centrum zitten onder meer de KBO, een biljartclub, de wijkraad en huisartsen. Desondanks zijn de opbrengsten te laag en de kosten te hoog om het financieel gezond te houden. Dat is een van de redenen waarom wordt gesproken over de toekomst van D’n Iemhof.

BrabantWonen neemt de naastgelegen serviceflat Sterrebos onder handen genomen en daar gaat een deel van de Iemhof-gebruikers heen. Het huidige wijkcentrum maakt plaats voor een kleinere nieuwbouw. Linders: ,,En de huisartsen willen een gezondheidscentrum neerzetten. Een ontwerpteam bekijkt de mogelijkheden samen met een architect. In april volgt de besluitvorming.” De voorzitter verwacht dat de nieuw- en verbouw in 2019 begint. ,Het gaat nu gelukkig wel een richting op die mij bevalt."

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”