Volledig scherm
De Molenstraat bestaat nu nog vooral uit asfalt en betontegels. In 2018 moet dit grondig veranderen. © Peter van Erp

Molenstraat in Oss wordt lommerrijke laan

OSS - Een smallere rijbaan en meer ruimte voor voetgangers en groen. De Molenstraat in Oss wordt volgend jaar omgetoverd in een lommerrijke laan, waar de wandelaar zich meer thuis zal voelen dan de automobilist. Het zittende college van B en W gaat hiervoor een budget opnemen in de laatste begroting die het indient voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 

De metamorfose gaat overigens alleen op voor het deel van de Molenstraat dat direct naar het centrum van de stad leidt. Er komt ook een nieuwe rotonde bij museum Jan Cunen. Vanaf deze rotonde wordt de nieuwe laan richting Walstraat aangelegd.

Wethouder Gé Wagemakers wil de gemeenteraad ook nog om instemming vragen om de route tussen de parkeergarage van Bergoss en het centrum aantrekkelijker te maken voor voetgangers.  Verder voorziet hij de langverwachte afronding van de Koningsloper, de wandelroute van het station richting het centrum via het Berghkwartier. Bouwfonds BPD wil de laatste woontoren en woningen in dit project volgend jaar uit de grond trekken.