Volledig scherm
De Molenstraat bestaat nu nog vooral uit asfalt en betontegels. In 2018 moet dit grondig veranderen. © Peter van Erp

Molenstraat in Oss wordt lommerrijke laan

OSS - Een smallere rijbaan en meer ruimte voor voetgangers en groen. De Molenstraat in Oss wordt volgend jaar omgetoverd in een lommerrijke laan, waar de wandelaar zich meer thuis zal voelen dan de automobilist. Het zittende college van B en W gaat hiervoor een budget opnemen in de laatste begroting die het indient voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. 

De metamorfose gaat overigens alleen op voor het deel van de Molenstraat dat direct naar het centrum van de stad leidt. Er komt ook een nieuwe rotonde bij museum Jan Cunen. Vanaf deze rotonde wordt de nieuwe laan richting Walstraat aangelegd.

Wethouder Gé Wagemakers wil de gemeenteraad ook nog om instemming vragen om de route tussen de parkeergarage van Bergoss en het centrum aantrekkelijker te maken voor voetgangers.  Verder voorziet hij de langverwachte afronding van de Koningsloper, de wandelroute van het station richting het centrum via het Berghkwartier. Bouwfonds BPD wil de laatste woontoren en woningen in dit project volgend jaar uit de grond trekken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”