Volledig scherm
© Anita Steenbekkers

Mooie opbrengst voor Stichting Hart op Weg na Gerben jeu de boules-toernooi in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL – Meer dan 100 deelnemers stonden zondag bij het gilde St. Lambertus en op het sportpark van voetbalvereniging Maaskantse Boys te strijden om de Gerben jeu de boules-bokaal.

Speciaal voor de 12e editie van het toernooi werden door het gilde St. Lambertus 28 banen aangelegd. Traditiegetrouw namen jeu-de-boulesliefhebbers, de vriendengroep van Gerben en zijn familie het hier tegen elkaar op.

Winnaarstrofee
Gerben van Schijndel was lid van het gilde en een fervent aanhanger van de Jeu de Boulesclub De Môskant, een onderdeel van het gilde. Twaalf jaar geleden overleed hij aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking. De winnaarstrofee van het toernooi is naar hem vernoemd.

De volwassen spelers namen met wisselende partners en tegenstanders geconcentreerd deel aan de wedstrijden en streden fervent om de begeerde wisseltrofee. De banen in Maren-Kessel zijn de gehele dag hun domein geweest. In de kantine stonden collectebussen van Stichting Hart op Weg en vrijwilligers van het gilde zorgden voor een natje en droogje voor de deelnemers.

Geldbedrag
,,Wij kunnen mede dankzij dit prachtige initiatief de kinderen met een geboren hartafwijking een vakantie aanbieden", aldus Jürgen Swinkels, hoofdman en bestuurslid van Stichting Hart op Weg. Na afloop van het toernooi kon het bedrag van ruim 1.300 euro worden overhandigd.

Volledig scherm
© Anita Steenbekkers

Oss, Uden e.o.