Volledig scherm
Onder andere door ondervragen konden de kinderen de zaak oplossen © Annemiek Steenbekkers

Moordend afscheid groep 8 basisschool Maren-Kessel

MAREN-KESSEL - De schoolverlaters van basisschool St. Antonius stonden vrijdagavond in groepen opgesteld om een in scene gezette ‘misdaad’ in hun dorp op te lossen. Ter afsluiting van hun basisschoolperiode hadden enkele ouders vrijdagavond een overtuigend toneelspel opgesteld door de straten van Maren-Kessel.

De kinderen probeerden door middel van speurwerk en het 'ondervragen' van 'getuigen' de moord op kolonel Van Geelen op te lossen. Het levend Cluedospel werd gespeeld vanuit de centrale post aan de Van Irhovenstraat nr. 3, waar de ‘hoofdcommissaris van de politie’ aan het begin van de avond vertelt dat de schoolverlaters zijn ingehuurd om de verschrikkelijke moord die recentelijk in de buurt is gepleegd op te lossen.

Explosieven
Door het combineren van aanwijzingen wisten enkele doordachte speurders al snel het motief van de moord, de plaats delict, het tijdstip en de dader te ontfutselen. “Het motief is drugs en de vader van Frederiek heeft explosieven gebruikt want zijn gezicht zat vol bruine strepen en dominee Groenewoud geeft valse verklaringen”, wisten Sem, Niels, Anne en Suus al snel te melden bij het politiebureau.

Jaloers
De dader en getuigen waren geheel in stijl en rol. Uiteindelijk wisten alle groepseenheden de verhalen van de verschillende getuigen met elkaar in overeenstemming te brengen en de extreem jaloerse mevrouw De Wit die kolonel Van Geelen na schooltijd op school bleek te hebben vergiftigd, in te sluiten.

Aansluitend hebben de kinderen na een discofeest en een gezamenlijk slaapfeest hun basisschoolperiode gezellig en geslaagd afgesloten.

Volledig scherm
Na de zaak volgde een slaapfeest © Annemiek Steenbekkers

Oss, Uden e.o.