Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Motoragent uit Oss 2 jaar na ongeluk nog niet hersteld

OSS/DEN BOSCH - Een motoragent uit Oss die begin juli 2014 op de Ruwaardsingel achter op een busje knalde en daarbij zwaar gewond raakte, zal waarschijnlijk nooit meer bij de politie kunnen werken. Dat zei hij deze maandag voor de rechtbank in Den Bosch.

De officier van justitie excuseerde zich voor het feit dat de zaak nu pas voor de rechter kwam. Hij probeerde aan te tonen dat de bestuurder van het busje, een toen 24-jarige man uit Lith, onvoorzichtig had gereden. "Hij had de agent, die een blauw zwaailicht en een sirene voerde, voorrang moeten verlenen", zei hij. De Lithenaar verklaarde dat hij de agent nooit had gezien en de sirene pas op het allerlaatste moment hoorde, een seconde voor de motor achterop zijn busje botste.

Getuigen verklaarden onafhankelijk van elkaar dat de agent niet steeds zijn sirene aan had. Desondanks eiste de officier van justitie negentig uur werkstraf en een voorwaardelijk rijverbod voor een half jaar. Voor een vordering van 25.000 euro voor immateriële schade moet de agent volgens hem naar de civiele rechter.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Oss, Uden e.o.