Volledig scherm
Een impressie van het nieuw te bouwen complex bij het station in Oss. © MSD

MSD bouwt logistiek gebouw tegenover NS-station in Oss

OSS – Aan de Gasstraat in Oss maakt het ene gebouw van MSD plaats voor het andere. Onlangs is een oud kantoorgebouw tegenover het NS-station gesloopt. Medio oktober 2016 moet een nieuw logistiek gebouw gereed zijn. In het voorjaar ging daar een verouderd kantoorpand tegen de vlakte. Daarin was in een grijs verleden de gemeentelijke gasfabriek gehuisvest.

Bij het ontwerpen van het nieuwe gebouw is rekening gehouden met het feit dat veel mensen vanaf de Gasstraat en het station naar MSD kijken, laat het bedrijf weten. Het nieuwe gebouw wordt voorzien van veel led-verlichting.

Afval
Het gebouw gaat fungeren als tussenopslag voor afval uit MSD-gebouwen, zoals het naastgelegen productiegebouw, laboratoriums en kantoren. Het gaat om onder meer niet-gevaarlijk afval, wegwerp-kleding en oplosmiddelen. Voor alle veiligheid bestaat de opslag uit brandwerende compartimenten en een vloeistofdichte vloer met luifel.

Direct naast het nieuwe gebouw blijft een personeelsingang voor medewerkers van MSD en Aspen bestaan, als doorgang van en naar het NS-station. Momenteel wordt het terrein afgegraven en gereedgemaakt voor de bouw van het nieuwe opslaggebouw.

Oss, Uden e.o.