Volledig scherm
© SXC

MSD maakt zich in Oss op voor komst van twee gsm-masten

OSS - Op de kantoortoren van farmaceut MSD in Oss komen zaterdagochtend twee gsm-masten te staan. Het gaat om de locatie Moleneind, midden in de stad.

Het bedrijf CBRE begeleidt de hijsklus die rond 9.30 uur begint en te zien is vanaf de Molenstraat. Voor het karwei wordt een kraan ingezet van ruim 65 meter hoog en een reikwijdte van meer dan 50 meter. De kraan staat op het terrein van MSD. Daar staat ook de 43 meter hoge toren waar de masten op worden gezet.

Een woordvoerder van MSD verwacht dat de klus rond 15.00 uur is geklaard, maar haast zich erbij te zeggen dat de tijden onder voorbehoud zijn. De nieuwe masten moeten zorgen voor een beter mobiel bereik.

  1. 'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    'Chantage' overschaduwt zegen voor centrumplan Oss, alleen SP stemt tegen

    OSS - Na een 'heel bijzondere avond' staat het licht op groen voor centrumplan Wal Kwartier. Op de SP na ging donderdagavond heel de gemeenteraad achter het plan staan om de oude V&D en de aanpalende pandenrij te slopen om plaats te maken voor nieuwbouw met plek voor winkels, woningen, horeca en cultuur. Op verzoek van de oppositie gingen donderdag nog geen knopen door over geld. Dat gebeurt in december, als er meer bekend is over de financiën van het pand.

Oss, Uden e.o.