Volledig scherm
Deniz en Lieverloo. © Van Assendelft Fotografie

Museum Jan Cunen in Oss neemt afscheid van directeur

OSS - Museum Jan Cunen in Oss neemt afscheid van directeur Nurnaz Deniz (44). Het museum maakte donderdag bekend dat de directeur opstapt. Deniz was sinds begin augustus vorig jaar in dienst bij het museum in Oss.

Het museum laat over haar vertrek het volgende weten: "In goed overleg is besloten om aan de directievoering, wat nu een duo-functie is, een andere invulling te geven. Een deel van de directie wordt gevormd door Nurnaz Deniz, zij gaat weg bij MJ. Geen gemakkelijk besluit wanneer je het eens bent over het einddoel maar verschilt van visie over de weg ernaartoe."

"We zijn een klein en kwetsbaar team. Veel creativiteit in de top is dan mooi, maar niet altijd praktisch", zegt bestuursvoorzitter Peter van der Steen. "Met Karin van Lieverloo hebben we een bewuste keuze gemaakt om de ervaring van museum de Fundatie binnen te halen. Dat is ons grote voorbeeld." Van der Steen wil een tweede directielid die meer structuur aanbrengt in de organisatie.

Opvolger
​De knoop om Deniz te laten gaan is deze week doorgehakt, woensdag is het personeel ingelicht over haar vertrek. Deniz heeft nog een jaarcontract tot augustus maar hoeft niet meer terug te keren in Oss. "Ze heeft genoeg verlofdagen opgebouwd." Museum Jan Cunen kiest tijdelijk voor een interim-directeur naast Van Lieverloo. Na de vakantie en de verbouwing kiest het bestuur een definitieve opvolger van Deniz.