Volledig scherm
Deniz en Lieverloo. © Van Assendelft Fotografie

Museum Jan Cunen Oss: nieuw tijdperk, nieuwe directie

OSS - Buiten in het park bij Museum Jan Cunen zit op een bankje een groepje jongeren honderduit tegen elkaar te praten. "Weet je, die zou ik nou zo graag hier naar binnen willen halen. Laat ze hier maar komen chillen”, zegt Karin van Lieverloo (43), een van de twee nieuwe museumdirecteuren.

Ze meent het. Want ze wil het museum zo laagdrempelig mogelijk maken. Samen met Nurnaz Deniz (44), de andere nieuwe museumdirecteur.

Van Lieverloo is belast met het artistieke deel, Deniz is eindverantwoordelijk voor Jan Cunen. Weten ze aan welke klus ze zijn begonnen? De kranten stonden de afgelopen jaren vol over het museum, vooral over de problemen ermee. Er gingen in de politiek van Oss zelfs stemmen op om Jan Cunen te sluiten omdat het te veel gemeenschapsgeld zou kosten.

Inmiddels is de instelling verzelfstandigd. In de zomermaanden wacht Jan Cunen een grote verbouwing waarna het een nieuwe, frisse start gaat maken.

Lees in het Brabants Dagblad van woensdag 18 mei, editie Oss, een interview met de nieuwe directie van Museum Jan Cunen.

Oss, Uden e.o.