Volledig scherm
© Thinkstock

Muzelinck en sportverenigingen Oss krijgen respijt voor bezuinigingen

OSS - De buitensportverenigingen in Oss krijgen een jaar langer de tijd om een bezuiniging van 125.000 euro op hun exploitatie voor elkaar te boksen. Dat maakte wethouder Kees van Geffen donderdag bekend bij de presentatie van de gemeentelijke begroting voor volgend jaar. Van Geffen benadrukt dat er geen sprake is van afstel. "De bezuiniging wordt gehaald, daar heb ik alle vertrouwen in, alleen niet al komend jaar."

Ook de Muzelinck is hard op weg om de bezuiniging van ruim twee ton te realiseren, als de organisatie komend jaar nog niet volledig gekort wordt. Wethouder Frank den Brok stelt de gemeenteraad voor om de Muzelinck in 2017 nog een ton extra te geven, zodat het bestuur de bezuinigingsoperatie in dat jaar af kan ronden.

Den Brok heeft sowieso reden om goed geluimd te zijn. De Osse begroting staat er sinds de laatste berichten uit Den Haag gekleurd op. "De zorgen die ik in het voorjaar nog had, zijn verdwenen sinds we de septembercirculaire hebben ontvangen", aldus de wethouder van financiën.

Oss, Uden e.o.