Volledig scherm
Record Store Day bij de CD Kiosk in de Schakel, 22 april. © Rachelle Suppers

Muziek in de Schakel tijdens Record Store Day

Vr 21 apr: Record Store Day. Die dag in het jaar waarop hongerige ‘vinylvreters’ jagen op de nieuwste releases en alle platenzaken die Spotify tot nu toe overleefd hebben hun bestaan vieren met livemuziek. In Oss hebben we gelukkig nog zo’n fiere platenzaakman die zijn hoofd boven water houdt. En hij heeft op deze muzikale dag nog iets leuks in petto ook.

Op het programma van morgen, zatrerdag 22 april, staan maar liefst twee 3FM Serious Talent-bands: Call it off (ze stonden ook op Paaspop) en Orange Skyline. Maurice Tonies, eigenaar van de CD Kiosk in de Schakel, heeft er al zin in. ,,Vooral het eerste bandje belooft al meteen een knaller te worden.”

Robin Borneman

Vorig jaar was Ossenaar Robin Borneman te zien in zijn winkel. ,,Hij brengt morgen zijn EP uit op CD. Die jongen heeft echt wel wat bereikt. Hij staat morgen in Venlo en op het Naked Song Festival in het Muziekgebouw Eindhoven.”

Naast de release van Borneman – en nog een Osse release: de EP van Mexican Surf – heeft Tonies niet echt een favoriet. ,,Jammer dat er op Record Store Day vooral veen oude artiesten opnieuw worden uitgebracht. Ik had graag iets geks, iets nieuws gezien zoals bijvoorbeeld een live album van Kensington of zo”, bekent hij.

Het programma van zaterdag 22 april:
11.00 uur - Call It Off
14.30 uur - Camshaker PI
16.00 uur - Broken Brass Ensemble
17.00 uur - Orange Skyline 

Oss, Uden e.o.