Volledig scherm
Lucas Hamming. © Joop van Rossum

Muziekfestival Muze Misse voorlopig nog in Jan Cunenpark

OSS - Muziekfestival Muze Misse kan volgend jaar toch plaatsvinden in het Jan Cunenpark. Dit liet de organisatie donderdag weten. Door bouwplannen van museum Jan Cunen was het onduidelijk of het aangrenzende park in de toekomst nog als festivallocatie gebruikt kan worden.

Als onderdeel van grootschalige verbouwingen, wil het museum een beeldentuin in het park aanleggen. Hierdoor stond de toekomst van het festival op deze plek op losse schroeven. Tot teleurstelling van de festivalorganisatie, die Muze Misse al tien jaar in het park neerzet.

Beeldentuin
De plannen voor de beeldentuin zijn niet van de baan, maar staan het festival volgend jaar nog niet in de weg. De tuin komt er op z’n vroegst in 2018, laat Peter van der Steen, bestuursvoorzitter van het museum weten. Zo kan het festival in elk geval in 2017 nog in het park terecht.

Mogelijk is dat wel de laatste keer Muze Misse op de vertrouwde plek. De combinatie beeldentuin en festival is volgens Van der Steen niet mogelijk. Begin juli vond de tiende editie van Muze Misse plaats in het park. De eerste artiesten die in 2017 optreden worden in november bekend gemaakt.

Volledig scherm
Volledig scherm
Het kinderpodium op Muze Misse. © Joop van Rossum
Volledig scherm
Typhoon tijdens Muze Misse 2016.
Volledig scherm
Gerson Main. © Joop van Rossum

Oss, Uden e.o.