Volledig scherm
© Merel van de Glind

Muzikanten schuiven makkelijk bij elkaar aan tijdens Oss Ontmoet

LITH - In totaal 250 muzikanten uit verschillende fanfareorkesten uit de gemeente Oss kwamen zondagmiddag bij elkaar in De Hoeve in Lith voor 'Oss Ontmoet'. Leden van WIK uit Geffen, Per Ardua ad Astra uit Megen, Muziekvereniging Hartog uit Oss, Sint Hubertus uit Herpen, Dedico uit Demen, Dios uit Oijen en Sint Lambertus uit Lith verzorgden samen een geslaagde dag.

De muren gingen om tijdens het beoordelingsstuk van Willen Is Kunnen uit Geffen. Na 3 repetities wist dirigent Geerd Doomen de strijd om Jericho te vertalen naar een muzikale gebeurtenis. In het fanfareorkest zijn ook leden van andere orkesten te vinden. "Het is juist op zo'n dag makkelijk om bij elkaar aan te schuiven", vertelt Anja van Dinther. Ze is een van de organisatoren van 'Oss Ontmoet'.

Arnold Wensink, een ervaren jurylid, was de hele dag aanwezig om een aantal stukken te beoordelen. "Puur voor jezelf, het gaat vandaag vooral om de gezelligheid en het luisteren naar elkaar", aldus Van Dinther. “Er zijn veel ideeën voor de toekomst, we willen meer samen doen.”

Volledig scherm
© Merel van de Glind