Volledig scherm
© Thinkstock

N625 in Maren-Kessel krijgt nieuw, gerecycled wegdek

MAREN-KESSEL - De N625 ter hoogte van Maren-Kessel krijgt vanaf maandag 24 oktober een grote opknapbeurt, waardoor het verkeer ter plekke wat hinder kan ondervinden. Deze doorgaande weg vanaf Lith wordt ingericht als 60 kilometerweg met asfalt dat voor bijna 100 procent gerecycled is.

Het onderhoud aan de N625 gaat op maandag 24 oktober van start met het verwijderen van het oude asfalt. Deze asfaltresten worden vervolgens gebruikt als de basis voor het nieuwe wegdek. De basis bestaat voor 97,5% uit gerecyclede bouwstoffen, waar dat normaal gesproken gemiddeld 50 tot 60% is.
Op een gedeelte van de N279 bij Veghel is onlangs als proef asfalt aangebracht waarvan de deklaag voor 83% uit gerecycled materiaal bestaat. Op de N625 bij Maren-Kessel is het geen proef en wordt het gerecyclede materiaal over het hele traject in de onder- en tussenlagen van het asfalt wordt toegepast.


​Omgeleid
De werkzaamheden aan de N625 duren van maandag 24 oktober tot zondag 6 november. Het weg gaat op de schop tussen de kruising Velmerweg/Kesselseweg en de Maasstraat in Maren-Kessel. De woningen en bedrijven langs de N625 blijven bereikbaar.
Het doorgaande verkeer wordt richting Oss wordt omgeleid om via de Kesselseweg-Burgemeester Smitsweg - Gewandeweg. Het verkeer richting het Wild wordt omgeleid via de Hertog Janstraat - Gewandeweg - Burgemeester Smitsweg - Wildseweg. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Kesselseweg - Lankerweg - Jan van Ingenstraat en vice versa.

Oss, Uden e.o.