Na annulering kermisfeesten ook geen Dolle Dinsdag in Oss

VideoOSS - Na bijna twintig jaar komt - in elk geval tijdelijk - een einde aan het homo-evenement Dolle Dinsdag op de Osse kermis. Nu de kermisfeesten op de Eikenboomgaard niet doorgaan, heeft het volgens de organisatie geen zin om het feest op poten te zetten. Bij café 't Berghje wordt een alternatief feestje gevierd.

Tijdens Dolle Dinsdag werd traditiegetrouw de diversiteit van Oss gevierd. ,,Daarbij horen muziek, travo's en een leuk sfeertje", zegt een merkbaar aangeslagen Bianca Hoegée, evenementcoördiantor in het centrum. ,,Het COC en andere organisaties stonden er met hun kraampjes. Maar voor hen heeft het geen zin om deze kant op te komen nu er geen publiek op de Eikenboomgaard is."

Hoegée heeft een bestelling voor honderden roze ballonnen al geannuleerd. Die zouden eigenlijk uitgedeeld worden aan ondernemers en exploitanten op de kermis. Ze betwijfelt of veel bezoekers uit zichzelf in het roze naar de kermis zullen komen, nu er niet meer actief reclame wordt gemaakt voor het evenement. Kermismeester Sander Steinvoort spreekt van een aderlating. Hij hoopt dat het feest volgend jaar terugkeert.

Foute Dinsdag

Even verderop in Oss wordt dinsdag wel Foute Dinsdag gevierd. Dat is een alternatief op Dolle Dinsdag bij café 't Berghje, net buiten het centrum. Daar treden artiesten op en zullen enkele dragqueens aanwezig zijn. Dat feest wordt echter niet op straat, maar binnen gevierd. Uitbater Antoine van den Bergh krijgt tot zijn spijt geen vergunning om de overkapping van zijn zaak tot en met dinsdag te laten staan. 

Het afblazen van Dolle Dinsdag is pijnlijk voor de gemeente Oss. Vorig jaar organiseerde die samen met Den Bosch nog het roze jaar. Tenminste, op papier. In werkelijkheid ging bijna alle aandacht uit naar de provinciehoofdstad. Wat resteerde was een 'extra roze' versie van Dolle Dinsdag. Ook dat evenement is nu dus verdwenen. 

Volledig scherm
Een eerdere editie van Dolle Dinsdag. © Rachelle Suppers