Volledig scherm
Deze voormalige boerderij is verbouwd en herbergt naast het informatiecentrum ook een slagerij en een beheerderswoning. © Maarten van den Hurk

Natuurinfopunt Keent gaat met Pasen pas echt open

KEENT - Brabants Landschap en Stichting Taurus vieren komende zaterdag met betrokkenen de officiële opening van hun infopunt in Keent. Bezoekers kunnen er daarna pas vanaf tweede paasdag terecht.

In de tussenliggende periode bepalen beide organisaties samen met onder andere de IVN-afdelingen Grave en Oss op welke dagen ze de verbouwde boerderij straks gaan openstellen. Gedacht wordt aan één dag per weekend plus een nog te bepalen doordeweekse dag. Op andere dagen gaat het punt fungeren als een onbemenste folderpost. Het nieuwe infopunt aan de Zuijdenhoutstraat (het vijfde van Brabants Landschap) sluit zo aan bij het ernaast gelegen boerderijterras met expositieruimte van Wim de Kleijn.

De voormalige landbouwenclave Keent is in de voorbije jaren voor 12 miljoen euro veranderd in een natuurgebied met waterbergingsfunctie. Brabants Landschap zorgt er voor het natuurbeheer, Taurus laat er bijzondere natuurkoeien grazen.