Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen

Nederlander op Bali aangehouden na 'recordvangst' van koraal, dierenhuiden en ivoor in Berghem

BERGHEM - Een 54-jarige Nederlander is vrijdag op Bali aangehouden in het kader van een onderzoek naar illegale export van koraal en materiaal van beschermde en met uitsterven bedreigde dier- en plantsoorten. Vorig jaar werd in vijf loodsen in Berghem een 'recordvangst' gedaan.

De man die vrijdag werd opgepakt door de Indonesische politie opereerde vanuit Kuta en zou al enige jaren actief zijn. Hij kocht zijn spullen in bij lokale mensen om ze vervolgens te verschepen. De aanhouding is een vervolg op een groot onderzoek van onder andere het milieuteam van de politie eenheid Rotterdam.

TimmersGems

De Nederlander leverde ook aan groothandel TimmersGems. De politie kwam het bedrijf in Berghem vorig jaar op het spoor nadat de douane in de Rotterdamse haven tijdens een reguliere controle stuitte op een container uit China waarin 345 kilo illegaal koraal zat. In de Berghemse loodsen werden onder meer 2.000 kilo koraal, botten plus huiden van beschermde dieren, een half miljoen euro aan contant geld en goud gevonden.

De politie sprak een jaar geleden van een schokkende recordvangst en hield daar eigenaar Hans Timmers voor verantwoordelijk. TimmersGems neemt vanaf dag één afstand van alle beschuldigingen

Volledig scherm
© fotopersburo Bert Jansen
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.