Volledig scherm
Het busje op het moment vlak voordat de 28-jarige vrouw uit Oss wordt aangereden in de nieuwjaarsnacht. © Screenshot bewakingscamera

Neef rende nog achter doorrijder Oss aan, blijkt uit nieuwe beelden

OSS - Als de doorrijder in Oss enkele seconden eerder op de Berghemseweg had gereden, had hij met zijn busje mogelijk ook kinderen aangereden. Dat blijkt uit nieuwe bewakingsbeelden die de vader van het 28-jarige slachtoffer aan deze krant heeft gegeven. 

Te zien is hoe het latere slachtoffer op straat vuurwerk veegt, samen met haar eigen kinderen en kinderen uit de buurt. 

Overreden

Als om iets over half één 's nachts een bestelbus met volle vaart langs rijdt, staat alleen de 28-jarige Osse nog op straat. 

De auto rijdt vol op haar in en sleurt haar tientallen meters mee. Ze belandt midden op de rotonde. Daar rijdt het busje over haar heen. 

Familie schiet te hulp

Volledig scherm
Vader Antoine van den Bergh. © Rachelle Suppers

Terwijl het vuurwerk in de buurt nog de lucht in vliegt, rennen omstanders geschrokken op het slachtoffer af. Dat zijn vooral familieleden van het slachtoffer, met wie ze Oud en Nieuw vierde. 

Een neef van haar vader is zo attent om na de aanrijding achter de bus aan te gaan. Die rijdt echter deels over het middenstuk van de rotonde en vervolgt zijn weg rechtdoor op de Berghemseweg. Hij reed hard door, zodat de achtervolger te voet hem niet bij kon houden. Die zag nog wel hoe de bus linksaf sloeg richting Industriepark West. 

Verdachte opgepakt

Dagenlang zochten vader Antoine van den Bergh en familieleden naar de bestuurder. Die werd mogelijk deze dinsdag aangehouden, nadat eerder op de dag de bus werd gevonden op een camping in het Gelderse Stroe. 

De 39-jarige verdachte uit de provincie Utrecht meldde zichzelf op het politiebureau in Oss. Daar zit hij vast. 

De beelden, de als schokkend kunnen worden ervaren, staan hieronder. 

Volg al het nieuws uit Brabant via de BD-nieuwsapp Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.