Volledig scherm
Woon- en winkelcomplex De Bèrghse in het centrum van Berghem. © FOTOBUREAU RUUD ROGIER

Niet Albert Heijn maar Jumbo trekt in nieuwe winkel Berghem

BERGHEM - Niet Albert Heijn maar Jumbo trekt met een supermarkt in het nieuwe complex De Bèrghse in het centrum van Berghem. Projectontwikkelaar Rialto heeft de huurovereenkomst met AH-franchisenemer Gerrit van Noort twee weken geleden ontbonden en heeft in Jumbo een vervangende huurder gevonden voor de winkelruimte. 

,,Blauw wordt geel", vat Harrie Beukers van Rialto samen. Van Noort zou begin dit jaar een nieuwe Albert Heijn openen naast gemeenschapscentrum De Berchplaets, maar de supermarktuitbater kwam vorig jaar in grote financiële problemen. ,,Ons bleek al snel dat hij niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. We hebben een rechtszaak aangespannen, maar dat was een heilloze weg", aldus Beukers. Rialto koos daarop om de schade zoveel mogelijk te beperken en een andere huurder te zoeken. 

Wanneer Jumbo in het nieuwe pand trekt en wat er met de huidige winkel aan de Burgemeester van Erpstraat gaat gebeuren is niet duidelijk. De nieuwe winkelruimte is casco opgeleverd en moet nog volledig worden ingericht. Jumbo krijgt op de nieuwe locatie de beschikking over ruim 2300 vierkante meter winkelruimte. Beukers: ,,Het wordt een dijk van een supermarkt. Dit is een opsteker voor ons, Jumbo en heel Berghem." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement