Volledig scherm
CV Ok Moj is er als de kippen bij © M Vdglind

Nieuw 'jeske' past optocht Veldhazenrijk( +uitslagen)

LITH - Dankzij de inzet van De Veldhazen was basisschool De Meander dinsdag goed vertegenwoordigd in D'n Optocht in Lith. Diverse deelnemertjes kwamen zo uit het sprookjesboek gelopen. Groep 3 ging van links naar rechts ondanks alle wolven en draken. Johan van den Wittenboer kondigde als spreekstalmeester alle loopgroepen en wagens aan. De nieuwe route is korter dan voorheen. Dat was even wennen voor sommige Lithenaren, maar veel prettiger voor de deelnemers.

Volledig scherm
Schijnheilige Twee-onder-één-kapnonnen © M Vdglind

Stofzuigende dames zorgden voor een 'skône optocht'. Samen met het feit dat er minder boomschade te verwachten is in de nieuwe route, zal dat in de toekomst zorgen voor meer grote wagens in de optocht. ,,Wij lopen altijd mee", aldus één van de matadors van CV De Maosratten, ,,De grootste kop kon nooit mee en is eigenlijk ook nu thuisgebleven." Wellicht is dit volgend jaar anders. Het was goed uitkijken voor de loslopende stier van de jubilerende groep uit Oijen.

Volledig scherm
Een skône optocht in Lith © M Vdglind

CV Ut Zooike maakte ook een grote wagen. De jongeren uit Lith en Lithoijen werkten er vanaf oktober aan. Compleet met dansgroep voeren zij netjes onder de bomen door. Wie nog wel last had van boomstronken was het Lithse pontje. De Feestbeesten zorgden toch voor een veilige overtocht voor de toeschouwers. ,,Op de pont waren ze de klos, maar met carnaval gaan ze weer los!"

Van den Wittenboer keek terug op een compactere en gezelligere optocht. Er was gezorgd voor leuke hoekjes, zodat er geen lange stukken zonder toeschouwers meer waren. ,,Ook voor de deelnemers wilden we het beter maken. Ik denk dat het gelukt is!"

Volledig scherm
De uitslag in Lith © Veldhazen
Volledig scherm
. © Veldhazen
Volledig scherm
Loslopende stier van De Maosratten in de straten van Lith © M Vdglind
Volledig scherm
Ut Zooike vaart onder de bomen door © M Vdglind
Volledig scherm
De Feestbeesten met hun veilige pont © M Vdglind
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement