Volledig scherm
Een impressie van De Oase. © Architectenbureau Twee Snoeken

Nieuwbouw hospice De Oase in Oss eindelijk van start

OSS - Na zes jaar behelpen in een noodgebouw start deze maand eindelijk de bouw van het nieuwe hospice De Oase. De nieuwbouw komt vlakbij de huidige plek aan de Koornstaat in Oss en krijgt zes kamers.

Hospice De Oase, dan denk je aan rust, groen, een statig pand in een bosrijke omgeving. Maar nee, al zes jaar sterven terminaal zieke mensen hier aan de Koornstraat in Oss in een noodgebouw.

Op het eerste gezicht lijkt dat troosteloos, maar binnen in het ‘bijna-thuis-huis’ is het warm en huiselijk. En de indeling, met ruime kamers, een grote woonkamer, keukentje en per kamer een eigen terras, is ideaal, vertelt Anne-Marie van Oss, vrijwilligster en pr-vrouw bij De Oase. Toch is ook zij vreselijk blij dat de nieuwbouw van De Oase nu eindelijk van start gaat. De bouw start komende maand, over een jaar kan er verhuisd worden.

Mettegeupel Oost
Het nieuwe hospice komt op zo’n driehonderd meter van de huidige plek. Het wordt onderdeel van de nieuwe woonwijk Mettegeupel Oost met 86 woningen en komt aan een straatje tegenover het bowlingcentrum te liggen. Met de nieuwbouw groeit het aantal kamers van vier naar zes. Directeur Jan Verbeek van De Oase: „We zijn blij met de uitbreiding. Er wordt uitgegaan van één kamer per 25.000 inwoners. We bedienen een ruime regio rondom Oss met zo’n 140.000 inwoners.

Oss, Uden e.o.