Volledig scherm
De app tiqtiq mikt vooral op professionele gebruikers © Tiqtiq

Nieuwe app om foto's te mailen komt uit Ravenstein

RAVENSTEIN - Met de app tiqtiq kun je foto's snel en simpel van je smartphone naar je e-mailaccount sturen. De app is een idee van Marc van de Pol uit Ravenstein en is sinds kort verkrijgbaar in Apple's App Store.

Het idee achter tiqtiq is simpel: met twee tikken op je scherm kun je foto’s van je smartphone naar je e-mail zenden. Van de Pol kwam op het idee toen hij een dakinspectie uitvoerde voor de installatie van zonnepanelen. „Waarom moet je twintig tot dertig keer het scherm van je telefoon aanraken om foto’s in je e-mail te krijgen? Dat moet toch slimmer kunnen”

Hij begon zijn ruwe idee meteen uit te werken. Hoe simpel het idee ook was, het kostte negen maanden en zo'n 35.000 euro voordat tiqtiq in de App Store verkrijgbaar was. De app is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone. Hij is gratis, maar dan kun je alleen klein formaat afbeeldingen versturen en krijg je advertenties te zien. Voor 99 cent krijg je de volledige applicatie zonder reclame.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”