Volledig scherm
© ANP XTRA

Nieuwe 'blunder' provincie in proces mestfabriek Oss

OSS - De provincie Brabant is door de Raad van State niet ontvankelijk verklaard in het hoger beroep over de verloren rechtszaak rond de vestiging van een grote mestverwerkingsfabriek in Oss. ,,Opnieuw een blunder van de provincie", aldus wethouder Johan van der Schoot. 

De bestuursrechter in Den Bosch vernietigde in juli de milieuvergunning die de provincie aan OOC Terminals had verstrekt. Volgens de rechter schortte er van alles aan de berekeningen over de stankuitstoot van de omstreden fabriek. De provincie die in Oss dolgraag zo'n grote mestfabriek wil neerzetten, ging tegen dat besluit in hoger beroep bij de Raad van State. Die oordeelde donderdag dat ze de zaak niet in behandeling neemt vanwege een procedurefout. De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN)  spande namens de provincie dat hoger beroep aan maar het mandaat daarvoor ontbrak. 

Strijd 

Wethouder Van der Schoot kan nog niet inschatten wat de consequenties zijn. ,,Dit is een formele blunder. Dat wens je niemand toe", zegt hij, zelfs niet de provincie met wie Oss een harde strijd voert over de mestfabriek. ,,Dit is niet de eerste onzorgvuldigheid", zegt de wethouder, doelend op de verleende vergunning die door de rechter compleet werd afgebrand. ,,Je mag van de provincie verwachten dat ze dit juridisch goed doen."

Bij de provincie was donderdagavond niemand in staat om inhoudelijk te reageren op het besluit van de rechtbank. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement