Volledig scherm
Een tussenstop tussen de zonnebloemen tijdens de vorige fietstocht. © Maashorst Events

Nieuwe troef Maashorst Op díe Fiets: een pop-up lunch

OSS/UDEN - Maashorst Op díe Fiets werpt zondag 26 augustus een nieuwe troef in de strijd om de gunst van de fietser: een pop-up lunch op een mooie locatie in de Maashorst, vooraf te boeken. Die wordt verzorgd door 'Lekker van Jeroen' uit Herpen.

'Proef, beweeg en beleef' is het motto van dit evenement van de Stichting Maashorst Events. Dertien Maashorst Betrokken Ondernemers doen mee. Ze gooien de deuren van hun bedrijf open, ook letterlijk zodat fietsers weer dwars door een koeienstal kunnen rijden. De ondernemers zorgen voor een gevarieerd programma. 

Zo kunnen fietsers stoppen om hop te plukken en een biertje te proeven, zelf ketelkoken, kijken naar de expositie van een natuurfotograaf, levende beelden of naar een kunstenaar die zich laat inspireren door het We Are Food-thema.

De 45 kilometer lange, volledig 'uitgepijlde' tocht kent vier startlocaties: camping Hartje Groen (Schaijk),  boerderijterras Het Venster (Vinkel), Natuurcentrum De Maashorst (Nistelrode) en bijenmuseum Ecopoll (Geffen). Starten kan tussen 9.00 en 11.00 uur.

Ook nieuw is de stempelkaart. Met een volle kaart is na afloop van het Maashorstrondje een elektrische fiets te winnen. De gelukkige wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Het is zondag 26 augustus de derde editie van Maashorst Op díe Fiets. Vorig jaar kwamen er bijna zevenhonderd enthousiaste fietsers op af. 

Volledig scherm
- © Maashorst Events