Volledig scherm
Anja Garritsen (midden) leidt Juliette van den Dolder (rechts) rond in haar laboratorium op Pivot Park. © Foto Peter van Huijkelom

Nieuwsgierige Ossenaren snel welkom op jarig Pivot Park

OSS - Het Osse Pivot Park viert dinsdag de vijfde verjaardag met een conferentie over kankeronderzoek. Nieuwsgierige Ossenaren zijn later welkom op de campus.

Menig bedrijf zou een vijfjarig jubileum aangrijpen om de tap eens goed open te zetten. Maar dat is niet de stijl van het Pivot Park, de campus op voormalige MSD-grond waar jonge bedrijven speuren naar nieuwe geneesmiddelen. De grote tent midden op het terrein is dan ook niet het decor van een feestje, maar van een Oncology Conference: een dag waarop gesproken wordt over kankeronderzoek. Door bedrijven van de campus, experts van buiten én prins Constantijn.

Een samenzijn voor professionals dus, waar je niet zomaar binnenkomt. Entreekaartjes kosten tot wel 175 euro. Omwonenden die nieuwsgierig zijn wat er op het terrein gebeurt, krijgen later de kans een kijkje te nemen. ,,We hebben lang overwogen om onze verjaardag te vieren met een open dag”, zegt woordvoerder Juul Zwinkels van het Pivot Park. ,,Maar dan willen we het ook goed doen. Niet dat je als bezoeker alleen langs wat stands met brochures kan lopen. Nee, dan moet je ook de laboratoria in kunnen. Daarvoor is het nog wat te vroeg. We willen eerst het huis verbouwen voordat we de buren uitnodigen.”

In de loop van volgend jaar wordt het terrein verder opgeknapt. Er komen dan bijvoorbeeld grote entreepoorten bij de hoofdingang en aan de kant van MSD. Zodra die klussen geklaard zijn, is publiek snel welkom, denkt Zwinkels. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement