Volledig scherm
Kick off van het biertje Messentrekker in De Nieuwe Wereld. © Rachelle Suppers

Nieuwste Osse biertje Messentrekker valt in de smaak

Za 15 apr: Het is passen en meten deze zaterdagmiddag in horecagelegenheid De Nieuwe Wereld. Zo’n honderd bierliefhebbers wisten een plaatsje te veroveren om een eerste nipje te nemen van Oss’ nieuwste biertje: de Messentrekker.

Volledig scherm
Martin Ostendorf (links) en Roy Thijssen, bedenkers van de Messentrekker. © Rachelle Suppers

Geuzennaam

,,Het begon met een idee en een Facebook-pagina. Die laatste was ik alleen vergeten nog even offline te zetten. Tja, zo zie je maar waar je na een jaar kunt staan”, vertelt Roy Thijssen duidelijk geëmotioneerd vanachter een microfoon. Hij bedacht de naam en het etiket van het bier. Brouwer Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij zag hier wel iets in. Of ja, eigenlijk in eerste instantie helemaal niets. ,,Ik vond die naam niks. Kun je nog eens vertellen wat je toen zei?” Thijssen: ,,Oss is niet meer het kleine jongetje in de klas dat gepest wordt met het met Messentrekker. We zijn goed bezig, er wordt ontzettend veel georganiseerd. Het is een geuzentitel.”

Cranberry's

Na applaus, een cheque van vijfhonderd euro voor stichting Mama’s met een missie en een woordje van wethouder Den Brok mocht het bier dan eindelijk geproefd worden. Een biertje met een lichte smaak van cranberry's van Landerij van Tosse. ,,Ik wilde dat het wel een echt Oss' biertje werd. Al hou ik niet zo van fruitbieren en dat soort commerciële rommel”, bekent brouwer Ostendorf tijdens zijn praatje. ,,Het is ook geen fruitbier geworden en ook niet zuur. Het is een volwassen, stevig biertje.”

Zomeravond

De Berghemse Wendy Hennenvelt was een van de eerste proevers. Dat ‘eerste biertje’ had zij via Facebook gewonnen. ,,Het is echt een heerlijk biertje. Ideaal voor een zomeravond, een barbecue met goed vlees en gezelligheid met kameraden”, klinkt haar recensie. 

Oss, Uden e.o.