Volledig scherm
Het kantoor van de Belastingdienst in Oss.

Noodopvang voor 300 vluchtelingen in belastingkantoor Oss (peiling)

*UPDATE 13.12 uur* OSS - OSS - Oss vangt een jaar lang 300 vluchtelingen op in het belastingkantoor aan de Raadhuislaan. Het gaat om volwassen mannen die sinds kort in Nederland zijn. Zij verblijven gemiddeld drie tot vier maanden in Oss, daarna krijgen ze onderdak in opvanglocaties elders in Nederland.

Dat staat te lezen in een brief die dinsdag aan het begin van de middag bij omwonenden in de bus is gedaan. Vrijdagavond begint om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis.

Het belastingkantoor aan de Raadhuislaan staat sinds april leeg. Het gebouw is in eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. De gemeente Oss kreeg van Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) een verzoek om tijdelijke opvang te regelen voor vluchtelingen. Het gemeentebestuur werkt daar graag aan mee, evenals het Rijksvastgoedbedrijf.

Uit de brief: 'Het gebouw staat leeg en is direct beschikbaar. De kwaliteit van het gebouw is geschikt om deze vluchtelingen op een menswaardige manier op te vangen'.

De vluchtelingen zijn medisch en op veiligheid gecontroleerd voordat ze naar Oss komen. Wanneer de gemeente de eerste gasten ontvangt in het belastingkantoor, is nog onduidelijk. 'Dat is afhankelijk van hoe snel het gebouw gereed gemaakt kan worden voor bewoning'.

Burgemeester en wethouders van Oss geven vanmiddag om 15.30 uur toelichting over het besluit voor de tijdelijke opvang. Voor mensen die als vrijwilliger willen helpen om de vluchtelingen in Oss goed op te vangen kunnen zich melden bij: ikwilietsdoenvoorvluchtelingen@oss.nl.

Volledig scherm
Deel 2 van de brief aan de omwonenden
Volledig scherm
De brief aan de omwonenden
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.