Volledig scherm
Vluchtelingen basketballen op het speelveldje voor de noodopvang in Oss. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Noodopvang voor vluchtelingen in Oss blijft langer open

OSS - Oss wil de noodopvang voor vluchtelingen in het oude belastingkantoor verlengen. Het college van burgemeester en wethouders gaat ervoor om de voorziening zeker tot 1 april 2017 open te houden. Daarmee komt ze tegemoet aan een verlengingsverzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Omwonenden kregen een brief over de voorgenomen verlenging en hebben nog een week om bezwaar te maken tegen het besluit. Ook de politiek in Oss praat dit jaar nog over het voornemen. Voor de kerst moet dan het definitieve besluit vallen.

Drie maanden langer
De noodopvang is open sinds februari en zou zeker tot eind dit jaar in gebruik zijn. Dat wordt nu drie maanden langer. In die tijd ontstaat voor het COA de mogelijkheid om het oude kantoor als proeftuin te gebruiken, schrijft de organisatie in een brief.

De opvanglocatie aan de Lievekamplaan heeft capaciteit voor driehonderd mensen, maar momenteel staat meer dan de helft leeg. Die ruimtes zijn mogelijk geschikt voor experiment, zegt locatiecoördinator Joop Cornelissen. Het is nog onduidelijk wat hij van plan is.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

Oss, Uden e.o.