Noodweer zorgde vooral voor veel overlast in Hedel, Oss en Rijen

Video+foto'sDinsdag was het weer raak. Opnieuw was er een weeralarm afgekondigd door het KNMI en trokken de onweersbuien vooral over Midden -en West-Brabant. In het oosten van de provincie bleef het betrekkelijk droog. Maar onder andere in Oss, Hedel en Rijen kwam het in de avonduren met bakken uit de lucht vallen. Straten stonden blank en het water reikte tot aan de knieën. 

Volledig scherm
The day after in Hedel. Omgewaaide bomen worden gesnoeid na een avond met hevige onweersbuien. © Vincent Leemans

Hedel

Volledig scherm
Waterschade bij de Poolse supermarkt in Hedel. © Vincent Leemans

In Hedel heeft een dik uur flink geregend en kwamen meerdere straten onder water te staan. Afgewaaide takken lagen her en der op de weg. Meerdere bomen vielen om. Door het vele regenwater is het dak van fruitbedrijf De Groot Fresh Group langs de A2 ingestort. De constructie was over een flinke lengte verzakt. Er waren gelukkig geen gewonden gevallen, maar de schade is groot. 

Transportbedrijf Van Geffen moest het water uit de garages pompen. En bij de Poolse supermarkt aan de Voorstraat lekte het water door het plafond naar beneden. De eigenaar wist het lek gelukkig snel te dichten. 

Ook Transportbedrijf Van Opzeeland op het Hedelse bedrijventerrein De Kampen is getroffen. Daar zijn delen van het platte dak ingestort en is er veel water naar binnengestroomd.

Oss

In Oss stonden gehele straten blank. De brandweer had de handen vol aan de ondergelopen kelders en straten. In de Kromstraat stonden mensen tot hun enkels in het water. Bij de kroeg Bellevue lagen er handdoeken voor de deur om het water buiten te houden. 

Maar liefst 32 van de 40 leden van de Osse brandweerpost waren dinsdag in de weer. ,,We zijn rond half 9 gestart met rijden en om 1 uur was het laatste voertuig terug. We pompten behoorlijk wat kelders leeg", zegt De Rigter een dag later. Aan het vele water in sommige straten, kon de brandweer weinig doen. ,,Alleen als we zien dat het water zo hoog staat dat het bij mensen naar binnen loopt, gaan we pompen."

Volledig scherm
Wateroverlast in de Kromstraat in Oss. © 112nieuws Oss

Rijen

Vroeg op de avond zorgde het noodweer ook voor veel overlast in Rijen. De regenpijpen van basisschool De Vijf Eiken konden de grote hoeveelheid water niet aan. De brandweer werd opgeroepen om hulp te bieden. 

In de Kennedylaan liep een garage onder water. Ook daar moest de brandweer opdraven om het water weer weg te laten lopen. 

Volledig scherm
Straten in Rijen stroomden vol na fikse regenbui © Jeroen Stuve/MaricMedia

In de regio werden ook vele evenementen afgelast. Zo zijn door de Avondvierdaagsen in Heusden, Vlijmen, Tilburg, Moergestel en Udenhout een streep gezet. De organisatoren vonden het onverantwoord om te gaan lopen. En voor de examenleerlingen van het Udens College geen parade aan galabezoekers en mooie auto's helaas. Het feest ging binnen ging wel door. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement