Volledig scherm
© BD

Nooit Gedacht Geffen krijgt komende zomer eigen kunstgrasveld

GEFFEN/OSS - Voetbalclub Nooit Gedacht uit Geffen krijgt een eigen kunstgrasveld. In de nieuwe programmabegroting heeft de gemeente Oss 550.000 euro gereserveerd voor het veld, dat al in de zomer van 2019 moet worden aangelegd.

Het geduld van Nooit Gedacht werd de afgelopen jaren aardig op de proef gesteld. Als op drie na grootste voetbalclub van de gemeente Oss moest het toezien hoe de sportparken van andere, soms kleinere verenigingen veel eerder op de schop gingen. Bij Margriet, op de Rusheuvel, bij Berghem Sport en op de Talentencampus werden accommodaties vernieuwd en kwam er al kunstgras. 

Het is nog niet bekend welk veld op sportpark de Biescamp vervangen gaat worden door kunstgras. Waar de meeste clubs kiezen voor het hoofdveld, zou Nooit Gedacht best eens het tweede of zelfs het derde veld kunnen aanwijzen. Dat zijn de velden die het dichtst tegen de spoordijk liggen. Zelfs bij een klein regenbuitje zijn deze velden al drassig. 

Hoe dan ook heeft Nooit Gedacht het nieuwe veld straks niet voor zichzelf alleen. In het kader van 'vitale verenigingen' wil de gemeente dat de Geffense club het veld ter beschikking stelt aan anderen. Bijvoorbeeld voor maatschappelijke projecten. Ook het type kunstgras wordt pas op een later moment bepaald. 

Gemeentehuis

Voor wat betreft het dorpshart staat er voor de Geffenaren minder goed nieuws in de programmabegroting. Pas in 2020 worden op zijn vroegst plannen gemaakt voor de herbestemming van het voormalig gemeentehuis en de herinrichting van het Dorpsplein. Het oude gemeentehuis van Maasdonk staat al bijna vier jaar leeg. De tijdelijke gebruikers van Scouting en het Gilde maken aanstalten om te vertrekken.