Volledig scherm
Fans hunkeren al jaren naar de naam TOP Oss. © Menno Ringnalda/ProShots

Nu definitief: FC Oss wordt weer TOP Oss

OSS - FC Oss gaat na negen jaar weer door het leven als TOP Oss. Dat maakte de club vrijdag bekend. De naamswijziging gaat komend seizoen in. 

Vorige week werd al duidelijk dat er volop over een naamswijziging gesproken werd. Nu is duidelijk dat de club luistert naar de fans, die al sinds de overgang naar FC Oss ongelukkig zijn over de clubnaam. De eerstedivisieclub veranderde de naam in 2009, om duidelijk te maken dat de betaald voetbal organisatie (BVO) los staat van amateurclub TOP. 

Ook nu de FC weer TOP heet, blijft de club onafhankelijk van de amateurs. 

Directeur Peter Bijvelds noemt de wijziging naar TOP Oss 'een heerlijk succes voor ons allemaal'. De club is in al haar geledingen blij dat de originele naam uit 1928 opnieuw kan worden ingevoerd, aldus het persbericht van de club. 

Kosten

De kosten voor de naamwijziging komen moeten zo veel mogelijk worden beperkt. Waar mogelijk moet het zelfs winst opleveren voor TOP Oss. Hoe, dat vermeldt de club niet. 

FC Oss wilde eigenlijk nog even wachten met het bekendmaken van het nieuws, maar omdat afgelopen dagen al een en ander naar buiten was gelekt, is het vrijdag wereldkundig gemaakt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement