Volledig scherm
Frénk van der Linden (midden). © Hans van der Beek

Nu zijn de rollen omgedraaid: burgemeester Buys interviewt Frénk van der Linden

OSS - Hoe gaat het er achter de schermen aan toe als een journalist spreekt met Anouk, Johan Cruijff, Youp van 't Hek of André Hazes? De Osse burgemeester Wobine Buijs vraagt het op zaterdag 13 januari aan zelfbenoemd meesterinterviewer Frénk van der Linden (de Volkskrant, Kunststof, De Wereld Draait Door). 

De twee gaan het bij boekhandel Derijks hebben  over de conflicten die zich afspelen tijdens interviews. En buigen zich over de vraag: hoe kan de kwaliteit van de media in Nederland worden verbeterd? 

In november van 2016 waren de rollen nog omgedraaid. Toen was het Van der Linden die Buijs interviewde in theater de Lievekamp. De burgemeester verklapte destijds onder meer dat ze haar geloof in God kwijt is en dat ze de politiek in ging vanwege de opkomst van Pim Fortuyn. De twee bleken in het gesprek aan elkaar gewaagd. Zo'n 125 Ossenaren kwamen op de voorstelling af. Zij betaalden 12,50 euro voor hun kaartje. 

Dit nieuwe gesprek volgt op het laatste boek van Van der Linden, getiteld: 'Onder Hollandse Helden, valkuilen en levenslessen van een vragensteller'. Het interview begint om 14.00 uur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement