Volledig scherm
Bouwgroep Van Schijndel aan de Bredeweg in Geffen. © Google Streetview

Oeps, hoorzitting vergeten: gemeente Oss gaat de fout in met bouwplan

GEFFEN - In de ogen van omwonenden van Van Schijndel Bouwgroep aan de Bredeweg in Geffen heeft de gemeente Oss flink geblunderd: de gemeente heeft vergeten een hoorzitting te plannen waarin zij hun onoverkomelijke bezwaren kunnen toelichten tegen de bouw van een bedrijfshal.

Donderdagavond zou de adviescommissie ruimte zich buigen over het bestemmingsplan Bredeweg 13. Ter elfder ure is het onderwerp van de agenda gehaald. 

,,In het standaardproces dat altijd wordt gevolgd bij het vaststellen van bestemmingsplannen is iets mis gegaan'', stelt een woordvoerder van de gemeente. In de tekst op de gemeentelijke pagina is een passage vergeten. ,,Indieners van zienswijzen hebben geen mogelijkheid gehad deze uitgebreid toe te lichten voor de hoorcommissie. Hierdoor is de raad onvoldoende in positie gebracht.'' 

Snelfietsroute

Quote

In het standaard­pro­ces is iets misgegaan

Woordvoerder gemeente Oss

Wanneer de bezwaarmakers de kans krijgen alsnog hun zegje te doen, is nog niet bekend. Daarvoor krijgen ze een uitnodiging. Ze maken zich ernstig zorgen, onder meer over de verkeerssituatie aan de snelfietsroute en landschappelijke inpassing van de bedrijfshal. Die wordt grofweg 40 bij 65 meter en tien meter hoog. Van Schijndel mag, zo stelt het Osse college voor, bouwen als het bedrijf ernaast anderhalve hectare natuur inricht op agrarische grond. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.