Volledig scherm
Bootcamp.

Oerfestival de Maashorst wordt op poten gezet in herfstvakantie

HERPEN - De Maashorst profileert zich graag als 'oer' natuurgebied. De volgende stap is een heus Oerfestival. Plannen worden gesmeed om dat in de herfstvakantie van de grond te tillen.

,,Met tal van beleefactiviteiten vol natuur, cultuurhistorie, archeologie en food laten we de Maashorst in volle bloei beleven. Met een groots openingsevent op zondag in Herperduin en kleinschalige minifestivals en natuuractiviteiten in de dagen erna, garanderen we een intieme sfeer. Lokale culinaire hoogstandjes en akoestisch muziek maken het oergezellige gevoel compleet.''

Zo nodigt de organisatie lokale ondernemers en verenigingen uit om in te haken. Dat kan met passende activiteiten of spannende nieuwe ideeën. Het Oerfestival de Maashorst moet nog worden ingevuld.

Area's

Bij de opening wordt gedacht aan vier 'area's' op Herperduin. Bij de Kriekeput komt een markt met streekproducten. Natuurspeeltuin de Das biedt workshops voor kinderen. Op de zandverstuiving is ruimte voor bootcamp en boomklimmen. 'Food' en akoestische muziek rond restaurant Herperduin.

Het festival in en rondom het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant is een initiatief van Stichting Maashorst in Uitvoering, gemeente Oss en Waterschap Aa en Maas. Ze haken daarmee in op de landelijke Week van de Natuur. Het festival vindt plaats van 14 tot en met 19 oktober.

Voor wie wil meedenken of informatie wil, zijn er inloopsessies op 7, 12 en 19 juni, de eerste twee bij de Kriekeput, de derde in Keent.  

Volledig scherm
- © Maashorst
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement