Volledig scherm
Albert van de Geer showt de vlijmscherpe onderwatermessen van zijn maaiboot. © Mari van Rossem

Oijenaar Albert van de Geer maait in zomer en herfst de Hertogswetering

OSS/OIJEN – De Hertogswetering begint bij Grave en stroomt meanderend naar Gewande. Met een serie verhalen besteedt het Brabants Dagblad aandacht aan deze unieke waterloop. Deze week aflevering 3.

Hij zit zowat de hele zomer en een groot deel van het najaar op de Hertogswetering: Oijenaar Albert van de Geer (50) maait er de onderwatertaluds. Nadat het waterschap deze taak afstootte, nam Albert het werk, namens zijn Teeffelense broodheer, jaren geleden al over en zodoende is de ‘wittering’ tussen Gewande en Herpen zijn maaidomein.

,,Ja, ik doe het werk met alle liefde en plezier”, vertelt Albert, terwijl hij het traject tussen Gewandeweg en Huizenbeemdweg op de grens van Oss en Lithoijen vrij maakt van onderwatergroen dat het afstromen van water kan bemoeilijken. ,,Eenzaam is het werk absoluut niet; de ene keer maak ik een praatje met een boer die langs het water aan het werk is, dan weer vraagt een passant op een van de vele bruggetjes wat ik precies aan het doen ben. En vergeet niet: dag in dag uit lekker in de buitenlucht is natuurlijk ook wel een ding.”

Lees donderdag 11 augustus deel 3 van de serie 'Langs de Wittering' in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving.

Oss, Uden e.o.